About us

Onze troef

Meer dan 30 jaar ervaring is de grote troef van 3men.be.

Ben jij een recreant die eens een triatlon wil doen en je weet niet hoe eraan te beginnen? Dan zit je bij ons goed!
Ben jij een triatleet die een ironman wil doen? Wij helpen je.
Heb je problemen om de juiste marathonvoorbereiding te vinden? Wij maken je een schema op maat.
Ben je dat geploeter tijdens je zwemtraining beu? Wij maken een zwemanalyse of geven je de juiste oefeningen tijdens een techniektraining.

Alles voor de atleet, dat is onze leuze. Wij begeleiden je tot aan de finish, dat is onze enige manier van werken.
Sporters die bij 3men.be trainen worden vanaf de eerste stap persoonlijk begeleid. Iedereen krijgt een aangepast en persoonlijk trainingschema waarbij we rekening houden met tijd, niveau en het beoogde doel.

Een schema opstellen is één , de uitvoering ervan is andere koek. Soms gaat er een training de mist in door slecht weer, een probleempje in je gezin of op het werk... geen nood er wordt meteen voor een aanpassing in je schema gezorgd!

Hoe werkt 3men.be

Na een uitgebreid verkennend gesprek wordt er steeds een conditie / lactaattest gedaan. Nadien wordt er in samenspraak met de sporter een haalbaar plan opgesteld. Van dan af kan je steeds terecht bij 3men.be. Men maakt een persoonlijk trainingsschema op voor de atleet. Alle trainingen worden minutieus uitgeschreven . Er is steeds contact mogelijk via mail of telefoon. 3men.be traint als het ware bijna mee………. samen staan we sterk!

Het team

Jean-MarieJean-Marie Raemdonck (°1962) is zwemcoach van het Dendermondse competitieteam. Hij begon zelf op zeer jonge leeftijd met zwemmen omdat hij astmapatiënt was. (Zwemmen is immers goed als je deze ziekte hebt.)
Zijn eerste zwemclub was ‘Dendermondse’, hij was ook lid van de Antwerpse club toen olv Karoly Von Töros, die nu een toptrainer in Zuid-Afrika is. Op 17 jarige leeftijd stopte JM met het zwemmen (te vroeg naar eigen zeggen) , want hij zwom bij de schoolslagtop van België.
Jammer, maar het was niet het einde van een sportcarrière. In 1995 gaat hij aan de slag als coach van Dendermonde: Back to his roots... Hij zette deze club op de zwemkaart in België en behaalde tal van Belgische zwemtittels naar Dendermonde. Techniek en het uiterste uit een zwemmer halen zijn de passies voor deze top coach. Het is dan ook steeds een uitdaging voor hem om iemand zijn zwemstijl te analyseren en te verbeteren.

TomasTomas Mannaert

5x Ironman finisher,
beste tijd 9u05' Ironman Klagenfurt 2008,
3e plek agegroep IM Malaysia 2007


2x Ironman Hawaï finisher

Sportman van 2007 in Dendermonde

BK 800m zwemmen 2006

2 overwinningen in 1/8e triatlons

Mike Martin (°1966) is Bachelor in Kinesitherapie en Motorische Revalidatie en is gespecialiseerd in Aethiopathie.(Noordlaan 107, 9200 Dendermonde, 052 / 21 72 78)
Deze sportieveling heeft 12 jaar ingestaan voor kinesitherapie / begeleiding bij sportploegen (o.a. fanionteam K.S.C. Eendracht Aalst en B.C. Okapi Aalst) . Verder begeleidde hij individuele (top)sporters (tot heden o.a. Kim Ruell – atleet “Topsport Vlaanderen” 1500m en korte cross).

Nogal wat (duur)sporters krijgen vroeg of laat met één of ander overbelastingsletsel (kniepees, Achillespees, scheenbeenvlies, e.d.) te kampen. Nèt bij hen is de totale aanpak van het lichaam een must (aethiopathie) !! Indien de oorzakelijke factor van de blessure niet meebehandeld wordt, zal de overbelastingsklacht steeds opnieuw terugkeren.

Zoals elke mens uniek is, zo is ook elke klacht uniek !! Dit houdt in dat behandelen ervan steeds op de zich aandienende problemen zal inspelen.

In mijn behandeling streef ik ernaar niet alleen de klacht, maar de totale mens die achter een klacht schuilgaat, te benaderen. Een atleet opnieuw klachtenvrij laten sporten na blessure is een blijvende en boeiende uitdaging. Een (geblesseerde) sporter zo begeleiden dat die zijn trainingsschema (zo mogelijk) niet moet onderbreken of zo comfortabel mogelijk kan opvolgen is een doel op zich !!!

Groeten,

Jean - Marie, Tomas en Mike