Bericht van Embrio
mei 31, 2010

The Road to Como weken 21 en 22

 

waren niet slecht maar de nasleep van mijn buikgriep liet zich toch erg voelen. Vooral dan in de beklimming van de Mont Ventoux.

 

Maandag 1, bosloopje van 10km erg relax hartslag max 130.

 

Dinsdag 1, fietstochtje 's avonds 50km richting Asse op licht heuvelachtig parcours.

 

Woensdag 1, samen met Superskoep 45min zwemtraining in Lebbeke gevolgd door uurtje joggen in Buggenhout bos, altijd plezant om niet solo te moeten trainen en met de Skoep lacht een mens nog is een beet af :-).

 

Donderdag 1, fietstochtje 70 km op den dijk, een 10-tal keer 5min krachtblokje erin.

 

Vrijdag 1, nationale vergadering op het werk en geen tijd.

 

Zaterdag 1, de volledige dag rijden met de auto richting Provence, met een suffe Skoep naast mij die net van de nachtdienst kwam.

 

Zondag 1, D-day, om 9uur richting Ventoux, 12km inrijden en dan start vanuit Bedoin. 2u18min sterven, overgeven, rugpijn enz... dikwijls gedacht aan omdraaien en naar beneden laten bollen, maar toch doorgebeten. Mijn fiets van 13kilo en de slappe benen vanwege buikgriep deden er geen goed aan. De tikker zat permanent boven de 165 en qua krachttraining kon het ook wel tellen. Afdaling naar Sault, waar Skoep zich omdraaide en er opnieuw opreed. Ikzelf ben met Eugène de prachtige Gorge de la Nesque doorgefietst, ook nog wel wat klimwerk, maar niet te vergelijken met de Ventoux uiteraard. Na 4u ongeveer en 94km waren we terug in onze Gite Au Marronier.

Diezelfde avond ramde een vrachtwagen mijn geparkeerde auto in de flank terwijl we op restaurant zaten. De 2de maal op 5 weken dat hij dus naar de carrosserie mag, echt geen geluksbrenger mijn bijouke...snif. Spiegel eraf en volledige flank geschalloterd. Een geluk dat mensen die wat verderop op een terrasje zaten de nummerplaat van de laffe chauffeur hebben genoteerd.

 

Maandag 2 was mijn goesting over, eerst naar de gendarmerie aangifte gaan doen en daarna 45min gaan zwemmen in open water. Dat was alweer geleden van met mijn halve triatlon vorige zomer. Wat ik vergeten was en na het zwemmen pijnlijk ondervond, was vaseline in mijn nek te wrijven. De velcro van mijn pak schuurde op die 3 kwartier weer helemaal mijn nek open. In ieder geval lukte het me vrij goed om mijn cool te bewaren in open water en vrij relax bilateraal te ademen en om de 3 slagen een waterpolo slag te doen.

Knettergekke Skoep wou in de namiddag de Ventoux nog eens oplopen en ik heb dan maar volgwagen gespeeld en sportdirecteur... in 2u45min kwam dat klein vinnig manneke boven zeg!

 

Dinsdag 2, opnieuw een volledige dag autorijden.

 

Woensdag 2, rustig loopje van 8km, het zware weekend zat duidelijk in mijn lijf.

 

Donderdag 2, solo ritje van 50km, richting Asse en verder met een nog steeds erg voos gevoel. 's avonds om 20u45 bedje in...

 

Vrijdag 2, 's morgens 10km joggen in het bos met al een veel beter gevoel dankzij de 10uur slaap de nacht ervoor.

 

Zaterdag 2, mijn gram gaan halen op de muur van Geraardsberge, deze keer omhoog gereden zonder op mijn bek te gaan. Via de Dender en Leirekensroute heen en terug, goed voor zo'n 100km, waarin ik de laatste 20km nog Christophe D'hooge tegen het lijf reed. Toen die ook alweer een opmerking maakte over mijn niet zo elegante fiets (weer iemand), was de maat vol. Een goed avondje zagen tegen mijn vrouw en ik mocht eindelijk een nieuwe kopen.

 

Zondag 2, duurloop van 20km in Buggenhout bos, in gezelschap van ex-Belgisch kampioen 10.000m Roger De Vogel, die zich precies terug wat aan het soigneren is, want hij liep erg vlotjes een uur mee. Laat die kerel 3 weken trainen en wat minder potten pakken en er moeten er veel meneer tegen zeggen. De motor zal hij altijd hebben.

 

En nu is het 2 weken wachten op mijn nieuwe fiets, Planet X nanolight roadbike, die me ongetwijfeld nog meer zal motiveren om te trainen.

 

Het gewicht zat zondag na de training ook voor het eerst onder de 71kg, 70,7kg om precies te zijn. Nog 1,5kg eraf en we staan scherp! De komende week staan er 12 trainingen gepland en moet ik voor het eerst naar 20uur gaan. Nog 10 weken te gaan.

 

Terug