Bericht van Embrio
jul 12, 2010

The road to Como juni

Door allerlei omstandigheden, de stand van zaken voor de maand juni in één keer ipv per week. Eerst en vooral had mijn oude pc er de brui aan gegeven en duurde het enig tijd voor ik mijn paswoord op 3men.be terug had.

Ik ga nu ook niet iedere training van de maan juni hier neerpennen, maar een algemeen beeld van mijn conditie tot nu toe te schetsen.

Ondertussen de belangrijkste feiten zijn: eindelijk een nieuwe fiets mijn carbon Planet-X Nano Light, die me direct veel meer zin heeft gegeven om te trainen. Daarnaast heb ik mijn eerste wedstrijdje van het seizoen meegedaan in Wachtebeke, waar ook alles zeer vlotjes verliep, behalve het lopen, waarbij ik merkte dat ik misschien toch eens terug wat intervals moet gaan inlassen op training. De uithouding zit wel snor maar mijn snelheid is serieus afgebot. In het fietsen zit er toch wel wat progressie ondertussen en het zwemmen daar heb ik deze winter aardig aan gewerkt en die techniek is er nu.

Het aantal trainingsuren per week varieert nogal sterk gaande van 18 tot soms slechts maar 8, afhankelijk van de drukte op het werk. En uiteraard kruipt het leeuwendeel hiervan in het fietsen. Enkele ritjes van tussen de 120 à 150km slorpen tijd op. De muur van Geraardsbergen is zowat mijn wekelijkse zaterdagochtend afspraak geworden. Ook met Superskoep enkele keertjes gaan trainen, waarvan één keer een combinatie eerst 90km fietsen en daarna nog een 6km offroad lopen... oorspronkelijk was het de bedoeling om langer te lopen, maar een honger- en hitte slag beslisten anders voor mij.

Uiteraard komt het nu allemaal zeer kort bij, want 21 augustus gaat die Comolakeman wel degelijk door. De grootste verandering en ontgoocheling, toen ik eindelijk nieuws kreeg van de organisatie, was dat het dus niet om een iron man distance gaat maar “slechts”, 4km zwemmen, 120km fietsen en 30km lopen. Afblazen doe je dan uiteraard niet, vermits zowel mijn vrienden als ik al een hotel hebben geboekt en er nu toch al zolang mee bezig zijn. Ik heb dan maar met Skoep afgesproken om samen, indien dit avontuur goed verloopt, volgend jaar de IM van Nice te doen.

Voorts zijn we aan onze laatste werkweek bezig en kunnen we daarna nog enkele weken vol gas geven op training...

Terug