Bericht van Embrio
aug 2, 2010

The road to Como juli

Het is alweer te lang geleden dat ik nog eens geblogd heb over mijn trainingsarbeid. Mea culpa, maar dan maar direct de maand juli in één keer.

Het was redelijk goed met mijn verlof er uiteraard in. Tijdens die 2 weken heb ik (tot ergernis van vrouwlief), bijna niks anders gedaan dan ’s morgens trainen, ’s middags mijn voeten onder tafel schuiven, daarna een dutje en ’s avonds opnieuw trainen. Om goeie punten te halen zijn we wel eens met het gezin naar Plopsaland geweest en met ons 2 op Argentijnse Tangostage voor een dag of 4.

Ik kwam in ieder geval telkens boven de 12u per week uit. Regelmatig ook met Superskoep gaan trainen en met Peter Van Damme naar de Nieuwdonk. Enkele langere fietstochten, waarbij zelfs eentje van 210km. Solo van ’s Hertogenbosch naar Almelo. Althans dat laatste was de bedoeling. Ben uiteindelijk op 80km van Almelo op terras in Doetinchem gestrand, na ettelijke keren verloren te zijn gereden. In ieder geval 8 uur gefietst op prachtige Nederlandse en Duitse fietspaden, wat dat betreft leven wij hier echt in een zielig landje. Ook de looptrainingen wat opgeschroefd, wat interval erin om die snelheid terug wat op te drijven.

Afglopen weekend heb ik ook nog eens een wedstrijd meegedaan, de kwart in Overmere. Het was uiteraard afzien, maar dat is zo’n kwart altijd voor mij. Het gaat daar ook altijd een stuk harder dan op langere afstanden. Tijdens het fietsen heb ik tot 2x toe een groepje moeten lossen, de eerste groep reed vanbij de start onmiddelijk tegen 40-41km/u, na een 12km was dit net ietsje te snel. De 2de groep waarin ik terecht kwam reed ook nog steeds 38/u en ook hier ging 14km verder voor mij het licht uit, derde keer goeie keer en dat groepje reed uiteindelijk zo’n 35/u. Het lopen was erg rustig en tegen 11/u ongeveer, niets forcerend gefinished. Nog meegeven dat het zwemonderdeel zonder wetsuit was, in een ongelofelijk smerige Donk, het is een van de weinige open waters waarin ik me niet op mijn gemak voel. Maar het was een erg goeie training.

En gisteren heb ik de vakantieperiode afgesloten, toevallig, met wat losfietsen in gezelschap van El Presidenté Tomas Mannaert en Ronny King. Tegen avond zijn we zelfs nog een half uurtje gaan joggen in het bos. Hopelijk trekt Tomas zijn wederopstanding door en maal ik deze laatste 2 weken nog de nodige kilometers.

Terug