Bericht van Embrio
nov 13, 2010

The road to Nice Week 1

Dag iedereen die meeleest.  Zoals beloofd, het vervolg op mijn Como verhaal...

Deze keer gaan we echt wel voor de real thing... Elk verhaal begint uiteraard ergens, en dit verhaal begint bij mijn inschrijving voor de Iron Man van Nice, 2011 26juni wordt D-day, waarop ik hoop de titel Iron Man te verdienen. Iets waar ik enkele jaren geleden nog vol bewondering en ongeloof naar opkeek.
Nu niet meer lees je dan? Eigenlijk lijkt het me zeer realistisch, gezien de jarenlange opbouw en brede basis die ik gelegd heb ondertussen. Bovendien is het zeker voor 75% een mentale kwestie, en door Como dit jaar heb ik geen schrik meer van het langere werk... dus...


Ook ben ik meer en meer geïntegreerd in het triatlon wereldje en heb ik vaste traingsmaatjes leren kennen... Rony King en Superskoep op de eerste plaats. Dit motiveert geweldig, ook al is het eens berenweer om je fiets te nemen... Je doet het, en achteraf zeggen we tegen elkaar, “dit nemen ze ons niemeer af”.

Streefdoel nummer één, is het lichaamsgewicht naar beneden halen tegen nieuwjaar, graag zou ik van mijn huidige 73kilo er 70 maken.  Uiteindelijk voor Nice zou ik op een kurkdroge 67 kg moeten staan.

Het lukt al vrij aardig momenteel, zeker omdat de honger in het begin altijd groter is... Vorige week 12 keer getraind, zelfs in totaal 15uur. Deze week “slechts” 7 keer en “amper” 10uurtjes... Maar dit is zeker nog steeds meer dan genoeg voor deze periode.

2 weken geleden ben ik ter voorbereiding van dit alles een lactaattest gaan doen bij mijn coach, Wim Van de Wielle, die terug is na zijn persoonlijk drama en die me zeker klaar gaat stomen... In god we trust en god is voor mij Wim! Ik heb trouwens al de eerste keer te horen gekregen, dat het al te snel is wat ik doe tijdens het lopen... Mijn lactaat test was inderdaad ongelofelijk slecht na 6 weken niks doen... Maar ik kon echt de motivatie niet vinden, om in die periode na Como echt maar iets van sport te doen... Advies... 8 weken minstens 3x per week lopen aan hartslag lager dan 140 en het komt wel goed...

Voor volgend seizoen staan er ook wel wat uitdagingen gepland. Zo starten we begin maart met een 1/8ste in Herderen. Daarna het fameuze Epic weekend waar men mij bang voor maakt. 2x200km fietsen op zaterdag en zondag... Samen met Superskoep gaan we inteam ;-) de raid in Nisramont meedoen... beetje kajakken, lopen, mountainbiken en bike-runnen. De ronde van Vlaanderen lonkt ook en daarna hoop ik toch nog een kwartje of 2-3 te doen.

Jullie lezen het... 2011 moet mijn sportjaar ooit worden!

Vanaf nu ben ik ook Embrio, alias Jean pour les femmes oftewel de Maestro

Terug